Дебат за срока на ковид паспортите във Великобритания

OFFNews 05 април 2021 в 10:46 933 0

Ковид паспортите трябва да имат срок. Ако правителството настоява за тяхната употреба, в закона трябва да бъде предвиден и срок за употребата им, пише в редакционен материал в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Премиерът планира въвеждането на здравна лична карта, с която хората да доказват, че са били ваксинирани срещу ковид, че имат антитела или че са дали отрицателна проба за коронавируса. Дали това е разумно? Много хора казват, че мярката е уместна, защото ще гарантира сигурността им при посещения на театри, киносалони, нощни клубове и други закрити помещения, в които е трудно да избегнеш близкия контакт, пише вестникът.

"Трябва да сe отбележи, че това не е обещаното завръщане към нормалността. Здравните експерти на правителството казват, че ще трябва да живеем с ковид всяка година, както живеем с грипа. Никога обаче не сме имали нужда от грипни паспорти, за да отидем на театър. Ще рече ли това, че бъдещите вълни на ковид ще бъдат по-лоши от грипа, въпреки разработването на ваксини. Или че паспортите ще обхванат и други заболявания?", пишат от изданието.

Ако правителството е решено да въведе употребата на ковид паспортите, то срокът им трябва да е не повече от шест месеца, за да бъде възстановено общественото доверие. В противен случай, може да се окажем принудени да ползваме ковид паспортите в продължение на години, отбелязва "Дейли телеграф".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!