Дариткова след COVID-19: Бях се доверила на СЗО, че здрави хора не трябва да носят маски

OFFNews 08 май 2020 в 11:28 6783 5

"Бях се доверила на СЗО, която твърдеше, че здрави хора не трябва да носят маски и извън кабинета не ползвах защитни средства. Затова смятам, че съм прихванала заразата от някъде другаде." Това сподели пред Нова телевизия д-р Даниела Дариткова, която е един от тримата депутати диагностицирани с коронавируса.

Тя разказа, че преди да потвърдят състоянието й с положителна проба, е имала леко неразположение, но не му обърнала внимание. Според нея изискването за социална дистанция е много важно, защото точно хората без симптоми могат да бъдат опасни за другите.

Председателят на Здравната комисия в парламента, уточни, че е преминала болестта леко и вече има две отрицателни проби.

„Не изпитах страх, защото не усещах симпотими. Основното ми притеснение беше за пациентите, които бях преглеждала последната седмица. Работя предимно с малки деца, но в кабинета се спазват всички мерки. Успокоих се, когато разбрах, че не съм заразила никой. Дори съпругът ми не даде положителна проба. После дойдоха притесненията за това кой ще поеме всичките ми ангажименти. Вече 10 години работя на два фронта", сподели Дариткова.

Според нея затварянето на парламента е било логична стъпка:

„При условие, че цялата държава стриктно спазваше мерки, Народното събрание нямаше как да покаже друг модел на поведение. Това беше смисълът на изискването - да се заседава само по законопроекти, които са свързани с извънредното положение. Ако се направи анализ, ще видим, че НС се е събирало всяка седмица и е решавало важни въпроси", категорична е Дариткова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

5

Диди

09.05 2020 в 08:29

Уважаема госпожо, поздравления, че сте открили източника на заразяването си. Дано това да ви успокоява. Само че... проучване във Великобритания установява, че 92 процента от заразените са спазвали строго изискването задължително да се носи маска извън дома. Изтъкнати американски вирусолози казват, че маските предпазват отсрещния, а не носещия. И недейте да внушавате правила със скромните си познания по въпроса.

20699

4

Новак

08.05 2020 в 22:09

Това със социалната дистанция е доказателство за тъпотата и ограничеността на журналята и политиканите. Някой кретен пусна този термин и мисирките и гъсоците закрякаха в такт. Трябва да се спазва физическа дистанция, социалната е нещо много по различно. Но от тъпанари -толкова.

5712

3

tough

08.05 2020 в 19:19

Аз не разбирам как говоренето по телефона или чатенето, или писането по социални мрежи, провеждането на видеосрещи ще спомогне за пандемията, за да трябва да упражняваме социална дистанция.

20699

2

Новак

08.05 2020 в 14:53

Това, че и съпругът и не е заразен е чудно. Все пак се предполага, че с него е в най-близък контакт. Ама знае ли човек това с контактите как става?
Ако хората, с които си на практика 24 часа заедно не се заразяват, какъв е шансът от случаен минувач по улицата да лепнеш вирус?