Дамите, които планират бебе скоро, да не се ваксинират срещу ковид

OFFNews 07 януари 2021 в 10:36 2238 1

Снимка Архив

Имунизация срещу COVID-19 не е препоръчителна за жени, които планират да забременеят следващите три месеца. 

Това заяви директорът на АГ болница „Майчин дом“ проф. Иван Костов. По думите му в страната няма бейби бум, независимо от частичния локдаун у нас заради ковид епидемията. 

„За съжаление през 2020 г. най-вероятно ще имаме по-малко бебета, отколкото през 2019 г. Посоката се запазва – последните 30 години в България раждаемостта се движи надолу, обясни проф. Костов.  Гинекологът призова раждането на повече бебета в България да се превърне в национална кауза.

Проф. Костов коментира, че ваксината срещу COVID - 19 не е препоръчителна както за бременни, така и за жени, които планират да забременеят през следващите месеци. 

В „Майчин дом“ тази година са родили 50 жени, заразени с коронавирус – те и бебетата са здрави, отчете директорът на "Майчин дом“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

Руми Лазарова

07.01 2021 в 12:40

Защо бе, нали всеки ден ни уверяват по радио и телевизия как ВЪОБЩЕ НИЩО не им се е случило по време на ваксината!!!! Не смешно, а е нагло така да се говори. Защото последиците могат да бъдат напред в бъдещето на човека и то в неизвестна посока! КОГО лъжете?
Очакваме примера на нашия ПРЪВ държавник, овладял СИЧКИ власти без президенството, което не може да преживее, заедно с победата на ПРЕЗИДЕНТА при изборите 67%, а и сега е единствен според анкетите с положителн а разлика. Затова ИЗМИСЛЯ от завис какви ли не заяждания с него. Представяте ли си Радев, а не брисов да беше намерен полегнал гол до кюлчета злато, пари и гол пищов??? Не си го представяте, нали?