Д-р Златанов: В РИК София област организацията на мерките е перфектна

OFFNews 12 ноември 2021 в 14:15 671 0

Перфектна организация за работа в безопасна среда в РИК София област, констатира зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов при проверката си.

Заедно с областния управител на София Радослав Стойчев той инспектира районната избирателна комисия, която ще приема изборните книжа от секциите в Софийска област.

„Вижда се, че са положени огромни усилия и е постигнат много добър резултат. Това е една от районните избирателни комисии в страната, в която има перфектно създадена организация и ред на приемане на изборните книжа за парламентарните и президентските избори, които ще се проведат в неделя, 14 ноември. Спазени са указанията на Министерството на здравеопазването за провеждане на изборния процес при строги противоепидемични правила, предвид разпространението на коронавирусната инфекция“, посочи д-р Златанов.

След края на вота в неделя всички изборни книжа от област София ще пристигнат в Интер Експо Център.

По думите на д-р Златанов безопасният достъп е гарантиран, като са взети предвид изискванията за спазване на дистанция, наличие на дезинфектанти, осигуряване на еднопосочно движение на хората.

„Всеки един детайл е отработен, така че логистиката да бъде на ниво и да няма смесване на потоците от хора“, подчерта заместник-министърът на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови