Д-р Николова: Не сме имали толкова болни деца при предишните варианти

OFFNews 15 януари 2022 в 09:30 4633 13

„Цели семейства – от най-малкия до най-големия, са положителни в момента. Имаме много положителни деца, много карантинирани. При предишните варианти не сме имали толкова болни деца”, заяви по Нова телевизия д-р Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на БЛС.

„За да защитим децата, трябва да се ваксинираме. Начинът да се справим с тази инфекция е ваксината”, категорична е д-р Николова. И отново настоя, че основната разлика за това дали сме с или без ваксина, е в това как ще изкараме заразата, ако се разболеем.

Д-р Николова посочи, че PCR тестът е единственото изследване, за което няма ограничения от НЗОК, всички останали са лимитирани, което затруднява диагностиката. Тя призова да се увеличат изследванията, които могат да назначават личните лекари, за да не се налага пациенти да лежат в болница, за да си направят скенер.

Според общопрактикуващият лекар, интензивните легла са добър критерий за промяна в мерките. Тя подчерта, че с новия екип на МЗ имат добър диалог.

Личните лекари намаляват не само в малките населени места, проблем има дори в София, каза лекарката и допълни, че в момента отговаря за 7000 пациенти, тъй като замества колега, който е с COVID в тежко състояние в болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

12

yoghurt

15.01 2022 в 15:10

Лесно човек се поляризира от интернет коментарите. Най-ценни остават истините, признати дори и отвъд зоната на удобство. Като например личният опит на Фишкейк (може ли да ползвам по-българска лексика като се обръщам към теб, рибенаторта, бай-дъ-уей ? Ти ме наричай кисело мляко ако искаш!) Понеже да кажеш нещо, което не е непременно в съгласие с възгледите ти - това е белег за търсене на истината, не за нужда от себеутвърждаване на гърба на другите. Това моментално значи, че с този човек може да си говорите и много вероятно няма да получиш дискусия с високоговорител, както уви често се случва.

22548

11

dolivo

15.01 2022 в 13:50

разбира се, че е очевидно за теб. дори не попита дали е така.

22548

9

dolivo

15.01 2022 в 12:27

генерализация след генерализация.

защо не живееш според генерализациите си?

всички специалисти били идиоти. ми хубу, не ходи на лекар и джаскай хомеопатия само.

цялата фарма са корумпета - спирай лекарствата и почвай билки.

образователната система била лоша - очевидно, щом произвежда такива "умове" като гореописаните специалисти, както и самия плюещ.

световната икономика се държи от фарма и сички стискат зъби на техните манипулации - параноя и мозъчно самозадоволяване. няма като че ши други големи бизнеси.

тъжна работа.

лош, огорчен от живота човек доктор има. това не значи че е лош специалист. може и да не те харесва лично да я кефиш и да не ти е помогнала. кой знае.

2210

6

fishcake1

15.01 2022 в 10:07

Вече не ми е личен лекар. Каквото и да пише, дори да е гениално или недомислено - за мен е важно в момент на болест само едно - на този човек може ли да се разчита? Не може.

11300

4

yoghurt

15.01 2022 в 09:52

Фишкейк, това е типичен пример за страх. Ако някой има неблагоразумието да си остави моралният компас, подлежи не само на страх...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика