Д-р Николова: Мерки ли? Българинът посреща четвъртата COVID вълна с маска, която е купил за първата

Няма европейска държава, в която личните лекари да извършват домашни посещения при болни с ковид, подчерта тя

OFFNews 23 август 2021 в 07:56 12508 1

Снимка Архив

Има една шега - българинът ще посрещне четвъртата COVID вълна с маска, която е купил за първата. Мерки не се спазват, все повече хора с положителни резултати и болни има пред кабинетите. 

Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, по БНТ. 

Делта вариантът не само чука на вратата ни, той е в домовете ни. Призовавам учителите да се ваксинират, каза лекарят. 

Тя коментира и новите предложения личните лекари да се включат с домашни посещения при заразените с коронавирус. 

От 1 юли не получаваме 1000 лв, а 250, така се реши с методиката, която се внесе, защото нивото на заболяемост беше ниско. Ние настояваме за ред и правила, които да се спазват. Яснота - какво и как ще се прави в лечението на хора, поставени под домашно наблюдение, каза д-р Николова и подчерта, че и сега джипитата диагностицират голям процент от инфектираните. Работим до изтощение, а после се казва "те не се включват", допълни тя. 

Посещение на домашен лекар при инфекциозно заболяване е нонсенс. Защото аз имам и пациенти с други заболявания и не мога да ставам свързващо звено между заразените, обясни д-р Николова. Къде да се съблека, къде да се дезинфекцирам, попита риторично тя. 

Децата трябва да минат задължителните прегледи преди училище, бебетата да получат задължителни ваксинации, допълни д-р Николова. 

Коментира, че няма европейска държава, в която личните лекари да извършват домашни посещения при болни с COVID-19, подчерта д-р Николова. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг