Честото ходене до тоалетна - необичаен симптом на коронавирус

OFFNews 11 април 2020 в 18:25 6953 3

Честотата на ходенето до тоалетна може да бъде сигнал за заразяване с коронавирус, твърди британският лекар д-р Диана Гал в интервю за Express.

Инфектираните с COVID-19 може да забележат промени в работата на стомашно-чревния си тракт, още преди да се появят клиничните симптоми на заболяването, казва пред изданието д-р Гал.

Потвърдените до момента типични симптоми на коронавирусната инфекция са повишена температура, продължителна суха кашлица, задух, отпадналост, усещане за тежест в гърдите, припомня специалистът.

Макар честата дефекация да не се споменава като норма при това заболяване, ако констатирате, че посещенията ви в тоалетната зачестяват, няма да е излишно да вземете мерки, твърди лекарката. - Проблемите с храносмилането и промените в навиците понякога са първи симптоми за проникване на новия коронавирус в организма, отбелязва тя.

Д-р Гал припомня, че точно диарията е отбелязана като начален симптом при редица пациенти в Китай, които впоследствие са имали положителен резултат на теста за COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

12.04 2020 в 01:22

Лекарке, ако след деветата, и до осемнайстата бира, започна да посещавам тоалетната често, къде трябва да се обадя?

И втори въпрос, използвам безплатната консултация.

Често ми се случва да повръщам след 14 кюфтета и три пържоли. Неразположен се чувствам и през цялото следващо денонощие, след само една кофа свинско с кисело зеле.
Може ли това да са симптоми на дебилизъм?

11977

2

МБ

11.04 2020 в 20:56

"...ако констатирате, че посещенията ви в тоалетната зачестяват, няма да е излишно да вземете мерки, твърди лекарката."

И какви мерки да вземем, да се обадим на джипито, или на кого? На който и да се обадим , няма да обърнат грам внимание само при този симптом.

4022

1

Много точни противоречиви информации!