Британският здравен министър се разболя от COVID-19

OFFNews 11 март 2020 в 08:25 2709 0

Британският министър на здравеопазването и депутат консерватор Надин Дорис е болна от COVID-19, съобщава Би Би Си.

Тя е първият депутат и член на кабинет с положителен тест. След като разбрала, тя спазила всички предписания, включително се е изолирала вкъщи, уточнява британската медия.

Досега във Великобритания починаха шестима души от вируса, а заразените са 382-ма. Последният починал е мъж в 80-те си години със съпътстващи заболявания.

Надин Дорис е на 62 г. Започва трудовия си път като медицинска сестра. Тревожи се, но не за себе си, а за 84-годишната си майка, която живее с нея и е започнала да кашля - а кашлицата е един от симптомите на коронавируса.

Междувременно британските лични лекари предупредиха, че е време да се прекратят рутинните прегледи в поликлиниките, заради нарасналия брой на случаите с коронавирус. От Британската здравна асоциация заявиха, че трябва да се прекрати наблюдаването на хората с дългосрочни заболявания, за да могат джипитата да се фокусират върху най-болните пациенти. По-рано здравни съветници на правителството защитиха решението на властите да се отложи затваряне на училищата и въвеждане на по-строги мерки с арумента, че експертите преценяват новите случаи почасово, за да „излязат с балансиран отговор на ситуацията“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews