Бременните жени с COVID-19 по-често раждат преждевременно

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2021 в 14:35 374 0

Снимка Pixabay

Бременните жени с коронавирус значително по-често раждат преждевременно, в сравнение с останалите бъдещи майки, предаде БТА. 

Учени от лондонския "Импириъл колидж" установиха, че 12% от бременните жени с COVID-19 във Великобритания са родили преждевременно. Средностатистически с недоносени деца се сдобиват 7,5% от британките.

В САЩ същото се е случило с 15,7 процента от бременните жени, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция. А това е с 57 процента повече от усреднените показатели. В същото време учените изтъкнаха, че заразата на жените с COVID-19, не води до появата на света на бебета с недостатъчно тегло или до раждането на мъртво дете.

Авторите на разработката са стигнали до извода, че рискът от смърт или усложнения, свързани с коронавируса при бременните жени, е същият, като при останалите на тяхната възраст и здравословно състояние.

Специалистите отчетоха, че при 2 процента от британските новородени и при 1,8 от американските, родени от майки с COVID-19, впоследствие е бил открит коронавирусът. В изследването са взели участие 4 хиляди бременни жени от Великобритания и САЩ, родили в периода януари-август 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови