Болница ''Св. Иван Рилски'' за затворения кабинет: Ваксинирахме ангажирани с изборите

OFFNews 26 март 2021 в 15:15 5356 0

Вчера (25 март) в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" са били ваксинирани приоритетно хора, ангажирани с изборите. Днес са подновени имунизациите с "Астра Зенека" на записаните през системата.

Това отговориха от лечебното заведение на въпрос на OFFNews защо хора със записани през е-системата часове не са могли да се ваксинират във вчерашния ден. 

Журналистът от OFFNews Юлиана Ончева разказа Как не се ваксинирах срещу КОВИД, след като ваксинационият кабинет, за който има потвърждение през онлайн системата, затворил часове по-рано. Записалите се за ваксина не са били уведомени за това, нито на място е имало бележка.

Очевидно системата и центровете, в които се поставят ваксините, нямат добра комуникация. Не е ясно защо, след като се правят имунизации на заетите в изборния процес, системата обявява свободни дати и часове за останалите. От отговора на болницата не става ясно и кой е отменил часовете на записаните през системата за сметка на тези от изборната администрация. И защо записаните през регистъра не са уведомени за промяната. Последното е особено важно, тъй като се оказва, че след като човек е отбелязан като записан в системата, не може да си запази друг час.

От "Св. Иван Рилски" добавиха, че днес записаните в регистъра за имунизация с "Астра Зенека" се обслужват с предимство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови