Близо 300 деца преминаха безплатни прегледи в Бургас

OFFNews 04 юли 2024 в 08:31 912 0

Детско здраве

Снимка УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Програма "Детско здраве"

Близо 300 деца от Бургас преминаха безплатни профилактични прегледи при специалистите от Програма „Детско здраве".

Кампанията, организирана от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" и Столична Колегия на БЛС, беше организирана с цел проследяване на състоянието на децата, които вече са прегледани и преглед на тези, които не са били консултирани при предишното посещение.

Прегледите бяха извършени по покана на областния управител проф. Мария Нейкова, кмета на града Димитър Николов и директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

13 специалисти с педиатричен профил по УНГ, ортопедия, хирургия, урология, неврология, кардиология, офталмология, ендокринология, дерматология, гинекология, образна диагностика, гастроентерология и ангиология извършиха консултации с цел скрининг на заболявания в детска възраст. За пръв път в екипа са включи и ангиолог (специлист по съдови заболявания).

Вече 12 години програма „Детско здраве" улеснява и подпомага профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и лесен достъп до водещи специалисти.
Благодарение на екипната работа на медиците през този период, над 25 000 деца са получили безплатни консултации, при необходимост – лечение и проследяване.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката