Безплатни очни прегледи във Варна

OFFNews 08 март 2023 в 16:44 1427 0

преглед

Снимка Pixabay

Очен преглед

По случай Световния ден на глаукомата, който се отбелязва на 12 март, Специализираната болница по очни заболявания във Варна предлага безплатни изследвания на зрителното поле на пациенти с това заболяване, които са на лечение с локален медикамент (капки), съобщиха днес от пресслужбата на Медицинския университет в крайморския град.

Изследванията ще се провеждат в периода 13-17 март. Пациентите трябва да си запишат предварително час на телефон 052634901. Тези, при които се установят значими изменения в зрителното поле, ще получат консултация със специалист.

Глаукомата, наричана "тихият крадец" заради бавното и безсимптомно напредване на болестта, води до унищожаване първо на периферното, а накрая и на централното зрение.

За БТА от университета уточниха, че през предстоящата кампания ще се извършват безплатни компютърни периметри на пациенти, вече диагностицирани със заболяването. Съществуват различни технологии за изследване на зрителното поле, като в Очна болница във Варна се работи по утвърдена от Европейската глаукомна асоциация методология и с модерна апаратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!