Безплатни кардиологични прегледи във ВМА на 29 септември

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2022 в 09:38 546 0

безплатни прегледи

Снимка ВМА

Ден на сърцето

Специалисти от Военномедицинската академия (ВМА) ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане във връзка със Световния ден на сърцето - 29 септември, съобщиха от лечебното заведение.

Консултациите ще се проведат на 29 септември между 10:00 и 13:30 часа в кабинет 218, на втория етаж в поликлиниката на ВМА в София. Пациентите, които желаят безплатен преглед, трябва да се запишат предварително на тел.: 02/92 25 682. Не се изисква направление от личния лекар.

От ВМА посочват, че целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.

Денят на сърцето ще бъде отбелязан и с инициативата „Използвай сърцето си“ на Дружеството на кардиолозите в България, в партньорство с Българското дружество по интервенционална кардиология, Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България и Асоциацията на студентите по медицина в България.

Организаторите съобщиха, че кампанията тази година ще се фокусира върху грижата за сърцето, познаването на рисковите фактори, контролът на сърдечносъдовите заболявания посредством технологиите, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот – намаляване на нездравословните храни и увеличаване на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови