Без зелен сертификат при влизане у нас и в Гърция от днес

В Италия също отпадат противоепидемични мерки

OFFNews 01 май 2022 в 08:15 2742 0

От днес отпадат противоепидемичните мерки за влизане в България, няма да се изисква цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на аналогичен документ. 

Изискването за COVID сертификат или отрицателен тест отпада и при влизане в Гърция. Сертификатите за ваксинация срещу коронавируса вече няма да се изискват и за влизане в закрити помещения, сред които кафенета, ресторанти и други заведения. Техният капацитет вече може да бъде запълван 100%. Носенето на маски на закрито обаче все още е в сила. 

От днес в Италия вече няма да се изисква "формуляр за локализиране на пътници". Зеленият сертификат отпада навсякъде на територията на страната с изключение на здравните заведения и домовете за възрастни, където ще важи до 31-ви декември.

Предпазните маски не са задължителни за всички видове заведения за обществено хранене, за магазините и търговските центрове, в банките, пощите, по стадионите и даже в дискотеките. Препоръчват се на работните места и тези за обществено обслужване на закрито, при образуване на опашки и в тесни помещения.

До 15-ти юни обаче предпазните маски остават задължителни във всички видове обществен транспорт, кината, театрите, концертните и спортни зали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови