Български стоматолог в Топ 100 на най-добрите зъболекари в света

OFFNews 22 юни 2021 в 13:06 8422 1

Стоматологът д-р Пламен Бързашки влиза в топ „100 зъболекари от цял свят за 2022 г.“ на The Global Summits Institute (GSI). Зъболекарят е номиниран за класацията от четирима негови колеги от четири различни страни.

Оценката е на борда на GSI, в който членуват водещи специалисти във всяка специалност. Церемонията по връчване на сертификатите ще се проведе в Маями през февруари 2022 г.

Д-р Пламен Бързашки е третият българин, който влиза в топ 100 на света.

През 2020 г. пловдивският зъболекар д-р Венцеслав Станков влезе в топ 100 на света, след като Global Summit Institute го нареди сред най-добрите професионалисти. В класацията тогава влезе и д-р Павел Кръстев, който работи и живее от години в Ню Йорк.

The Global Summits Institute (GSI) е водеща партньорска организация, която припознава водещи медицински специалисти като лекари, фармацевти, оптици, зъболекари, хиропрактори и доставчици на здравни услуги, които са показали клинични постижения, иновации, изследвания, организационно ръководство и предприемачество в обслужващи здравето професии. GSI е на, от и в полза на лекарите.

Организацията е базирана в САЩ. Номинациите се правят от други лекари, които са подобрили знанията си или уменията си благодарение на номинирания. Идеята е номинираният да допринася за повишаване на нивото на професията като цяло, а не само към пациентите.

Сред критериите за подбор на номинираните е непрекъснато образоване на номинирания, изследователски усилия, публикации, научни степени. Освен това клинични достижения, прилагане на иновации, използване на технологии и авангардни техники, високи морални устои, хуманитарни усилия. Към критериите е и забележителен принос към професията и / или ще бъде разгледана комбинация от такива качества.

Д-р Пламен Бързашки е дипломиран магистър по дентална медицина към Факултет по дентална медицина на Медицински Университет – Пловдив. Завършва образованието си с Хипократово отличие. Специализира имплантология в Advanced Implant Academy на проф. Хофман. Специализира пародонтална хирургия в Париж, Франция, при проф. Андре Садун. Завършва академията за пародонтология и имплантология на Hurzeler & Zhur в Мюнхен, Германия. Има диплома за аугментация на костните структури от Университета в Будапеща с ръководител Istvan Urban.

Д-р Бързашки е сертифициран преподавател и официален треньор за България на имплантните системи: Camlog, Swiss; TRATE, Swiss; Megagen, South Korea; Biotech, France. Официален треньор на EMS за България и Северна Македония. Лидер на мнение за: Geistlich, Swiss; Mectron Piezosurgery, Italy; Allodyn Allografts, France.
Член е на Български зъболекарски съюз (БЗС), Сдружението на българските зъболекари (СБЗ); Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) и на Accademia Di Implantologia e Parodontologia Italy (AIPI) и ROYAL Society of Medicine, UK.

Основател и председател на Дентален клуб за клинични дискусии.

Работи в областта на имплантологията и пародонталната хирургия от 2000 г. до момента. Ежегодно провежда курсове за следдипломна квалификация на зъболекари по имплантология в 4 нива. За последните 20 г. д-р Бързашки е провеждал лекции на всички национални дентални форуми у нас. Той е активно практикуващ имплантолог. Практикува в 9 клиники в най-големите градове на България. Работи като гост-имплантолог в Букурещ, Румъния и Прага, Чехия.

Последните 5 г. д-р Бързашки работи активно на доброволческия фронт в Занзибар. В момента е в процес на изграждане на първата имплантологична клиника в Занзибар с цел да предоставя квалифицирана безвъзмездна дентална помощ на местното население в Занзибар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!