Български специалист е единственият участник от Източна Европа в международни уебинари по гинекологична хирургия

OFFNews 28 април 2020 в 13:55 4715 0

Д-р Георги Стаменов от МБАЛ „Надежда“ е единственият специалист от Източна Европа, който ще вземе участие в поредица от изключително престижни международни уебинари, посветени на съвременните подходи за минимално инвазивно хирургично лечение на миома. 

Уебинарите се организират от Световния конгрес по хистероскопия, с подкрепата на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия (ESGE) и Латиноамериканското дружество по гинекологична ендоскопия и ултразвук (SIAEGI). Инициатори на събитието са съпредседателите и членовете на научния комитет на конгреса, сред които e и д-р Стаменов.

Своя опит ще споделят световно признати експерти в областта на гинекологичната хирургия. Те ще представят най-актуалните съвременни методи в лапароскопското и хистероскопско лечение на миома. Лекцията, която д-р Стаменов ще представи използването на лазер в лапароскопска миомектомия. 

В последните няколко години медицинският лазер се развива като един от най-универсалните и щадящи инструменти за минимално инвазивната гинекологична хирургия. МБАЛ „Надежда“ е сред водещите в прилагането на тези техники в глобален мащаб, като е и главен обучителен център на Международното училище по лазерна гинекология.

Медици от всяка точка на света, които работят или имат интереси в областта на гинекологичната ендоскопия, могат да се включат в уебинарите напълно безплатно. Всички участници ще могат да се включват на живо с въпроси и коментари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews