Българка живее с 15-сантиметрова пинсета в корема. Забравили я при операция в Израел

OFFNews 21 септември 2017 в 09:25 4634 1

Българка живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема ѝ след операция, разказа Нова телевизия.

Ганка Христова е медицинска сестра и в продължение на повече от 10 години е работила в Израел, където е гледала възрастни хора със здравословни проблеми. Преди три години в Обетованата земя се наложило да ѝ направят неотложна операция на дебелото черво. Заради влошеното си състояние Ганка остава в болницата по-дълго от предвиденото, а когато състоянието ѝ се стабилизирало и дошло време да се прибере в България, разбрала, че паспортът ѝ е изтекъл.

Христова успяла да напусне Израел с приятел, който гарантирал за нея със собствените си документи, но на летището се появил и друг проблем.

„Няколко пъти ме връщаха, пищи цялата система. Както обичайно свалят се обувки, метали. Системата обаче продължаваше да пищи. Час преди полета ме пуснаха и ми съобщиха, че нямам право да влизам в страната 5 години”, разказва Ганка Христова.

Тогава тя изобщо не предполагала, че в корема ѝ има 15-сантиметрова пинсета, забравена след операцията. След безброй прегледи у нас жената разбрала за лекарската небрежност и потърсила съдействие от болницата в Израел.

Заради черния печат обаче тя не може да се върне там. 

Ганка е здравно осигурена, а у нас операции за премахването на последствията от лекарски грешки като тази се поемат от Здравната каса, но не и страничните разходи като престой и консумативи. Жената не може да си позволи да плаща и очаква разходите да бъдат поети от израелската болница.

Според посолството на Израел всеки, който иска статутът му за влизане в страната да бъде преразгледан, може да подаде молба с необходимите основания и аргументи в посолството. Ганка вече е подала такова искане заради медицинския си проблем.

Така, за да докаже, че пинсетата е попаднала в корема й след операцията в Израел, Ганка трябва да отиде там. Тя не може да го направи в следващите две години, докато има черен печат или докато не й разрешат да влезе за фиксиран период.

Дотогава българката ще събира пари за операцията у нас и ще се надява забравената пинсета да не доведе до нови усложнения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

21.09 2017 в 12:15

Чакай сега, в тая нелепица не разбирам нито какъв е проблема, нито за какво са парите. Нито защо ренгена на израелското летище не е видял пинсетата, нито защо са били нужни безброй прегледи. И изобщо не виждам друго, освен желание за попадане в Израел.
 
X

Да помогнем на украинските деца!