Баба роди собствените си внуци

OFFNews 17 юни 2020 в 10:51 1967 0

Снимка Pixabay

Жена от щата Илинойс е родила собствените си внуци - близначета, защото дъщеря й останала безплодна заради цервикален рак на 23 години, съобщи в "Мирър".

Когато се разболяла Микаела Гъмп-Джонсън вече имала тригодишно момченце, но искала още едно дете. Тя обаче била подложена на хистериектомия (отстраняване на матката), химиотерапия и лъчетерапия.

Микаела решила да замрази ембриони преди лечението, но съзнавала, че никога няма да може да плати на сурогатна майка. Тогава майка й Шийла предложила тя да износи децата.

Медицинските показатели позволили 43-годишната Шийла да стане сурогатна майка. Десет дена след имплантирането на ембрионите тестът за бременност бил положителен. Наложило се обаче да пие лекарства, защото развила гестационен диабет и тромб.

Бебетата са момченце и момиченце. Те са се родили през 36-ата седмица на бременността. Момченцето тежало 2,2 кг, а момиченцето 1,8 кг. Сега са на годинка и са здрави.

Микаела се притеснявала, че емоционалната й връзка с новородените ще бъде затруднена, защото не ги е износила, но не е имала подобни проблеми. Шийла има три деца. Другите две са на 11 и 14 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови