Австрия маха маските в класните стаи, сертификатът в Италия става безсрочен

И Франция обяви, че започва употребата на препарата "Паксловид" на компанията "Пфайзер" за лечение на Covid

OFFNews 03 февруари 2022 в 09:09 2043 0

Снимка Pexels

Австрия обяви частично облекчаване на противоепидемичните мерки, отнасящо се до децата от началния курс.

От 14 февруари само за тях отпада изискването за носене на маски в класните стаи по време на занятия.

В Италия обмислят сертификатът за хората с три дози ваксина да стане безсрочен. Страната отмени и дистанционното обучение за ваксинираните или преболедували ученици от началния и средния курс.

Oт 1 февруари италианските власти промениха срока на валидност на сертификатите за завършен ваксинационен курс /поставена бустерна доза срещу Covid-19. Дигиталният Covid-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза, припомнят от външното ни министерство.

От 1 февруари страната отмени и изискването за задължителен тест за Covid-19 за всички, влизащи на нейна територия. Така идващите от България вече ще трябва да представят сертификат за завършена ваксинация или преболедуване, а отрицателен резултат от тест ще е необходим само за тези, които нямат такъв документ.

Междувременно след Съединените щати и Великобритания, Франция обяви, че започва употребата на препарата "Паксловид" на компанията "Пфайзер" за лечение на Covid.

Първоначално медикаментът ще се прилага при неусложнение пациенти със симптоми на коронавирус, които не се нуждаят от лечение в болница и от терапия с кислород, съобщава БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews