Асен Меджидиев определи ресорите на заместниците си

OFFNews 15 февруари 2023 в 18:00 1740 2

Снимка Министерство на здравеопазването

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев определи ресорите на заместниците си, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

Заместник-министър д-р Динко Странски ще отговаря за дирекции „Лечебни дейности“, „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“, както и дирекция „Търговски дружества и собственост“.

Той ще контролира работата на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, на Националния център по заразни и паразитни болести, на Националния център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, на Националния център по радиобиология и радиационна защита и на Националната експертна лекарска комисия. Той ще отговаря и за центровете за спешна медицинска помощ, както и за признаване на професионални квалификации по регулирани медицински професии и специалности в системата на здравеопазването.

Заместник-министър Катя Ивкова ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в областите на дейност на дирекциите „Международни проекти и програми“, „Европейска координация и международно сътрудничество“, „Електронно здравеопазване“ и „Защита на правата на пациентите“.

Тя ще осъществява контрол върху дейността на Центъра за асистирана репродукция и Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ. Тя ще отговаря и за домовете за медико-социални грижи за деца и за центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

Заместник-министър д-р Александър Златанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции на министерството: „Бюджет и финанси“, „Лекарствена политика“, както и отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“.

Д-р Златанов ще осъществява контрол върху Националния център по обществено здраве и анализи, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции и държавните психиатрични болници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

iliyanS

18.02 2023 в 22:14

За да види как трябва да се тълкува всеки един член, алинея и точка от него в зависимост от негоните основни изисквания формулирани в т.1 и т. 4 от ал. 2 на чл. 81 от Закона за Здравето „своевременност, достатъчност и качество на медицинската помощ“ и „зачитане правата на пациента“. Респективно от гледна точка на постановеното в Конституцията на Република България! Без да споменавам Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН.
Което се отнася и за всички Законови и под законови актове и нормативни документи! постановено още през 2018г. от същия закон.
И това ми било "Експерти" от "Експертния съвет по медицинска специалност "Очни болести""! "Експерти", които никога не се чували за Wavefront Аберометрия! Още по-малко да знаят за какво се използва тя! И как точно се използва! И как се конфигурира Оптичната система на един Зрителен орган!

1005

1

iliyanS

18.02 2023 в 22:12

Как се защитават правата на пациентите, като им се пробутват неграмотни Очни лекари?
И защо лекарите от ТЕЛК и НЕЛК не познават човешкото око и неговите проблеми? ЗАЩО ТЕ НЕ ЗНАЯТ С КАКВИ СРЕДСТВА СЕ ИЗСЛЕДВАТ ТЕ?
И защо третират всяко увредено око като неувредено око?
И Защо, не издават предписания за помощни средства и добавка за "чужда помощ", след като самите увреждания налагат тава?
КОЙ ЩЕ ИМ КАЖЕ, КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКОТО ОКО ? ТА ДА ВЗЕМАТ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ НАУЧАТ!
За какво седят тези Министри и Заместник министри там, след като точно това им е работата! Да отстраняват нередностите в работата на Здравеопазването!
Аз трябва да ходя да изуча цялата материя! Защото калъфите от тази специалност не си знаят работата! И онзи от ИАМН, ще ми говори глупости! Не знам какъв професор е ! Но изглежда изобщо не е в час и не е чел Закона за Здравето! За да види как трябва да се тълкува всеки един член, алинея и точка от него в зависимост от негоните основни изисквания формулирани в т.