Апаратура за над 82 000 лв. ще си купят общински здравни заведения

OFFNews 09 юни 2022 в 14:09 704 0

ДКЦ 22

Снимка Архив

Медицинска апаратура за общо над 82 000 лв. ще могат да си купят няколко общински лечебни заведения, след като Столичният общински съвет одобри днес на заседанието си предложенията, внесени от съветниците д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев и зам.-кмета Дончо Барбалов.

Техниката е необходима за подобряване на диагностиката и качеството на извършваната медицинска помощ, аргументират се ръководителите на здравните заведения.

Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания „Проф. д-р Марин Мушмов“ има нужда от нов активиметьр със закрит радиоактивен референтен източник на Cs - 137 за нуждите на радиоактивния блок на Отделението по нуклеарна медицина. Наложително е и закупуването на транспортна кутия за спринцовки от неръждаема стомана с оловен еквивалент за предпазване на персонала от допълнително лъчево натоварване. Искането е и във връзка с увеличаването на броя на пациентите в Рентгеновото отделение и за улесняване на работния процес. Новата апаратура ще е на стойност до 30 000 лв. и ще бъде купена със собствени средства, като се спазват изискванията на Закона за обществените поръчки.

ДКЦ 22, ДКЦ 24 и ДКЦ 30 също получиха разрешение от СОС да купят със собствени средства различни видове медицинска техника.

Нов биомикроскоп е необходим на ДКЦ 22, тъй като с разрастването на дейността на кабинет „Очни болести“, наличната апаратура не отговаря на изискванията и е морално остаряла, пише в доклада на вносителите. Цената на новата техника е до 15 000 лв. с ДДС, като ръководството на дружеството е приложило и оферта за покупката. 

От нов ехограф с кардиографичен трансдюсер има нужда ДКЦ 24. Общата стойност на апаратурата, с която ще се подобри специализираната извънболнична помощ от лекарите кардиолози, е до 23 400 лв.

ДКЦ 30 пък ще си купи нов DR панел за рентгенови снимки, на стойност до 13 850 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови