Антиваксъри блокираха животоспасяваща операция на детето си. Не искали да му преливат кръв от ваксинирани

Детето е под медицинско попечителство, докато му бъде извършена спешна сърдечна операция

OFFNews 07 декември 2022 в 09:31 2618 3

бебе

Снимка Pixabay

Детето е диагноза "стеноза на белодробната клапа"

Новозеландските власти поеха временно попечителството над бебе, чиито родители блокираха животоспасяваща операция с аргумента, че потенциалните кръводарители може да са ваксинирани срещу COVID-19, съобщи bTV.

Върховният съд на Окланд разпореди шестмесечното бебе да бъде поставено под частично попечителство. Това позволява да се извърши спешна операция за коригиране на сърдечно заболяване, известно като стеноза на белодробната клапа.

Хирургическата процедура е била отложена, тъй като родителите на бебето не са искали да му бъде прелята кръв, която би могла да дойде от донор, ваксиниран срещу COVID.

"Главният въпрос е дали предложеното лечение е в най-добрия интерес на бебето", се казва в изявлението на съда.

Сега детето е под "медицинско попечителство" до завършване на операцията и възстановяването му, най-късно до края на януари.

"Родителите ще имат права над детето си "за всички други цели" и ще бъдат "информирани във всеки разумен момент за естеството и напредъка на състоянието и лечението на бебето", се посочва в решението на съда.

Здравните власти са отхвърлили искането на родителите за неваксинирана кръв с аргумента, че това е непрактично и ненужно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

3

dolivo

07.12 2022 в 16:22

децата не са собственост - когато услугата която искаш има изисквания, е добре да слушаш и други, от колкото да настояваш да си прав.

Добре са направили властите.

Хубаво е, че не са им махнали всички права над детето - мен би ме изкушило да раздам правосъдие радикално.

2073

2

Johnny B Goode

07.12 2022 в 15:21

Човек трябва внимателно да избира родителите си.

865

1

Constanza

07.12 2022 в 15:16

Тези "родители" действат с презумпцията, че това дете никога няма да порасне (и полагат активни усилия за това) и да им поиска сметка. Добре че е имало късмета да се роди в цивилизована държава.