54-годишен донор спаси живота на трима души

УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора, с първа донорска ситуация

OFFNews 27 септември 2021 в 13:56 960 0

54-годишен мъж от Стара Загора спаси живота на трима души, след като близки ту дариха органите за трансплантация, съобщиха от здравното министерство.

На 24 септември в МБАЛ „Лозенец“ са извършени две бъбречните трансплантации на жени на 44 г. и 63 г. и чернодробна трансплантация на мъж на 41 г. във ВМА-София. Пациентите се възстановяват под лекарско наблюдение.

Пациентът от Стара Загора е изпаднал в мозъчна смърт. Въпреки тежката загубата, близките вземат благородното решение да дарят органите на мъжа и да дадат шанс за живот на нуждаещи се от трансплантация.

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ със съдействието на Министерството на здравеопазването организира и координира донорската ситуация.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ изказват съболезнования към близките на донора и благодарност към екипа на доц. д-р Георги Арабаджиев при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора, към ЦСМП – София, ЦСМП-Стара Загора, ГД „Национална полиция“, както и към трансплантационните екипи на МБАЛ „Лозенец“ и Военномедицинска академия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!