500 лева еднократно ще получат джипитата, които работят в труднодостъпните райони

OFFNews Последна промяна на 03 май 2018 в 15:08 2592 2

Снимка pixabay

Надзорният съвет на НЗОК прие методиката за месечно заплащане на работата в населени места с неблагоприятни условия - отдалечени и труднодостъпни райони, като тя предвижда еднократна помощ в размер на 500 лв. при заемане на мястото от общопрактикуващ лекар. Това обясни пред журналисти председателят на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева след края на заседанието на надзорниците, съобщава БТА.

Всеки месец лекарите ще получават и допълнителни средства, които са договорени в Националния рамков договор, припомни Начева. Един лекар може да обслужва пациенти от няколко населени места.

Надзорниците са приели и разпределението на направленията в първичната и специализираната извънболнична помощ по районни каси за второто тримесечие, като Начева припомни, че районните каси имат право да разпределят до 10 на сто по-голям брой направления в зависимост от потребностите на населението.

На следващото заседание ще бъде обсъдена възможността за разсроченото плащане на задължението на НЗОК към германските здравноосигурителни фондове - средства, които НЗОК дължи за лечение на български граждани в Германия.

Във връзка с откритите нарушения в столичната болница "Св. Екатерина" Начева изрази съжаление, че темата с медицинските изделия "така ескалира в медиите" и по думите й няма никакъв проблем. След приключване на 7-дневния срок, в който болницата може да обжалва констатираните при проверката нарушения, ще бъдат наложени санкции, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8050

2

Very Bastard

03.05 2018 в 19:09

Ако НЗОК направи заплатите лекарите в труднодостъпни ( т.е. на майна си райна ) места по 5000лв. месечно , без оглед на броя пациенти, ще се намерят свестни лекари от раз .
Да ама в тая работа няма далавера и кражби за милиарди . На някой в правителството да не би да му е запукало за обикновения човек . Пука му ама на "пуканката " .

7823

1

kokoten

03.05 2018 в 17:29

...направо ги заринаха с пари тия джипита....с тия 500 лева ще си ремонтират кабинетите по места,ще си накупят оборудване,че и за едно Паджеро(къса база) ще им остане,а след това ще почнат да диплят бинките....направо да им завиди човек....
 
X