370 пакета с продукти бяха раздадени на медици и техните близки под карантина

Над 184 000 са събраните средства в кампанията "За героите в бяло"

OFFNews 21 април 2020 в 11:42 1390 1

370 пакета с хранителни продукти бяха раздадени на медици под карантина и семействата им в рамките на кампанията "Заедно ще се справим", която е организирана от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“ и десетки доброволци.

През изминалите няколко дни бяха подпомогнати медиците от “Каспела” и “Св. Георги” в град Пловдив, МБАЛ “Света Петка” в град Видин, Инфекциозното отделение и Клиниката по вътрешни болести на УМБАЛ „Александровска“.

До момента продукти са получили медици в София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен и Кюстендил.

Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава. В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки. Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се.

Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО:
Банка: Уникредит Булбанк
IВАN: BG95UNCR70001523206626
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

Почти месец след старта на Националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло“, чието лице е Димитър Бербатов, по сметката има постъпили дарения в размер на над 184 000 лева. 

В централата на БЛС продължават да пристигат и материални дарения: маски, очила, защитни облекла за еднократна употреба и др.

Днес до редица от Регионалните лекарски колегии на БЛС в страната бяха разпратени защитни средства, които ще бъдат разпределени в Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София-област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Съответните структури на БЛС ще преразпределят и насочат маските за многократна употреба, ръкавиците, защитните облекла за еднократна употреба, гащеризоните с висока защита към най-нуждаещите се лекари и медицински специалисти в съответните области.

Престилките за многократна употреба са предназначени за общопрактикуващите лекари.
Разпределянето на личните предпазни средства към „героите в бяло“ ще продължи и в следващите дни.

Ако искате и вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „За героите в бяло“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови