265 се ваксинираха в молове, 683 в столични паркове за ден

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2021 в 08:55 548 0

1608 души души се ваксинираха през уикенда в столични молове и паркове, съобщи Столична община. В неделния ден са се ваксинирали 948 граждани, от тях в моловете – 265 души, а в парковете – 683.

Заедно с ваксинираните през изминалите три уикенда над 3273 души, общо са се имунизирали срещу COVID 4881.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Гражданите имаха възможност да избират между векторна и РНК ваксина.

Три търговски центъра Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall предоставиха възможност за поставяне на ваксини в подкрепа на инициативата за ускоряване на ваксинационния процес.

„Зелените коридори“ на открито са в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ до културен институт „Искър“ и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение").

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови