21 нови положителни проби, коронавирус в Кърджали и Хасково (видео)

OFFNews 26 март 2020 в 17:15 5723 0

21 са новите положителните проби от днес. Разширява се обсегът на заразата с нови случаи в Кържали и Хасково с по един пациент. До момента регистрираните у нас с COVID-19 са 264 души. Това беше съобщено на брифинга на националния оперативен щаб.

14 от новооткритите са от София, един от Плевен, в Смолян 2, в Пловдив 1, във Велико Търново един и във Варна един. 

До момента изписаните пациенти са 8, утре предстои да бъде освободена една жена.

Продължават да се работят проби, до сутринта може да има корекция в броя на заразените, каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Двама от пациентите са военослужещи. Единият е от мисията в Косово, няма клинични оплаквания и ще бъде настанен във ВМА. Другият е бил на мисия в Румъния и е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

Останалите пациенти в София са приети в Пирогов, където има още един интубиран, във ВМА, в УМБАЛ "Св. Анна" - мъж и жена, мъжът е интубиран. В Инфекциозна болница е приет 33-годишен мъж с коронавирус.

В Пета градска болница са констатирани 4 пациента, карантинирани са 4 отделения - ДКЦ, Вътрешно, Пулмологично и Интензивно отделение. Това практически прекрати работата на болницата до излизане на отрицателни проби, съобщи директорът на столичното РЗИ д-р Пенчев.

По-добре да има коли по КПП-тата, отколкото да има камиони, изнасящи трупове, каза проф. Мутафчийски в отговор на въпрос за пропускателния режим и опашките, които се създават заради него. - По-ясно от това не мога да го кажа, обобщи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови