20 пострадали в катастрофи прие пазарджишката болница само за седмица

Диана Варникова 10 юли 2023 в 17:07 606 0

МБАЛ Пазарджик

Снимка Диана Варникова

Болницата в Пазарджик

20 пострадали при пътно-транспортни произшествия са приети в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик през изминалата седмица, а през целия месец юни общо са били 12 души. Осем души са ранените при катастрофи, постъпили на 3 юли.

Седем от тях са докарани в болницата след верижна катастрофа на АМ „Тракия“.

След тежкия пътен инцидент от 7 юли на пътя Белово-Костенец, при коойто загинаха двама 25-годишни младежи, в болницата в Пазарджик са приети двама пострадали мъже на 30 и на 71 години.

По-възрастният мъж е настанен в Хирургично отделение с фрактура на ребро и охлузвания по тялото. Днес е изписан от отделението. 30-годишният мъж е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с мозъчен кръвоизлив и в тежко общо състояние. Пациентът е интубиран и с опасност за живота.

На лечение в Ортопедично отделение остават и още двама от пострадалите при катастрофи през изминалата седмица. Сред тях е и 55-годишен лекар от ЦСМП, който пострада при пътен инцидент с линейка.

В реанимация в изключително тежко състояние и с опасност за живота е и 23-годишният шофьор от село Овчеполци, който пострада при катастрофа на 30 юни в село Ивайло, при която туристическо ремарке се откача от автомобил и го ранява.

Спешните медици от МБАЛ-Пазарджик апелират към шофьорите да карат с повишено внимание и да не сядат зад волана недоспали или след употреба на алкохол и упойващи вещества, за да се намалят катастрофите и пътно-транспортния травматизъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика