Ексклузивно Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче

13 от 24 шофьори на линейки в Благоевград са с COVID-19

OFFNews 14 ноември 2020 в 12:51 1289 0

13 станаха шофьорите на линейки в ЦСМП-Благоевград, заразени с COVID-19, четирима от тях са в болница, има болни и в районната координационнa централа, трима от тях също са в ковид-отделенията на МБАЛ, съобщи БГНЕС. Шофьори на линейки са 24. Новите две положителни проби за COVID-19 на шофьори са от вчера, за сега са на домашно лечение. Двама от новоназначените също са с положителни тестове.

Това налага здравите шофьори да работят по 24 часа, а почивката им се свежда до 1 ден. Прекратени са всички отпуски.

Карантиниран като контактно лице на заразен в семейството му е и директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов. Началникът на филиала на ЦСМП-Благоевград д-р Атанасов е с двустранна пневмония в болница.

От Регионалния координационен център (РКЦ) също има четирима с положителни проби, двама медицински специалисти са на болнично лечение, а другите двама-на домашно.

Един от проблемите, освен първата линия, са смесване на потоците в ЦСМП. През общото помещение, в което влизат дежурните, които на смяна са десет, преминават нуждаещите се за преглед в диагностично-консултативен център „Симпатия“, чийто кабинети се намират над ЦСМП. През пролетта, с първите случаи на коронавируса, входът към ДКЦ-то бе преместен откъм този на поликлиниката. В този момент, когато дневните случаи в Благоевград са около 100, входа е през ЦСМП.

Друг проблем е, че на 5 метра от входа на ЦСМП, се вземат PCR тестове, опашките са огромни и то всекидневно. След 15.30 пък излизат резултатите, и така същите хора от сутринта, дали проби си получават резултатите. Те докато чакат шарят насам-натам, качвайки се в линейките, спешните екипи контактуват с тях.

Само тази нощ има трима починали от ковид отделенията на МБАЛ-Благоевград. Тя е вече ковид-болница, такива не са само детското и АГО-отделения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови