12 деца са били контактни на заразената сестра от детска градина в столицата

OFFNews 15 юни 2020 в 09:53 2003 0

12 деца са били контактни на заразената медицинска сестра от ЦДГ „Приказна калина“ в столичния кв. „Красно село“. Очаква се днес да бъдат посетени от здравни инспектори, за да им се направят PCR тестове, съобщи bTV.

Само яслената група, с която е работила медицинската сестра с положителен PCR тест, няма да работи. Всички останали групи могат да посещават детското заведение, след като сградата беше дезинфектирана.

Тестван е целият персонал, всички резултати са отрицателни. 

По думите на директорката Нина Иванова сестрата не е имала симптоми и в петък преди обяд е била на работа в яслената група. Около 10:30 ч. член на семейството ѝ се обадил, че е с положителен PCR тест. Жената веднага е уведомила ръководството на детската градина и отишла да се тества.

В късния следобед на петъчния ден вече знаехме, че той е положителен, обясни директорът на детското заведение. 

Иванова допълни, че се следи стриктно потоците от деца да не се сместват, а външни лица не се допускат. По думите ѝ по четири пъти на ден се прави дезинфекция, играчките се почистват на три часа.

Както по-рано съобщихме, при отрицателен PCR, по-големите деца ще могат да посещават детската градина. Децата, които до момента не са идвали на ясла и не са контактни, ще се приемат от днес в друга яслена група. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови