В ЦСКА пречупили психологическа бариера

OFFNews 06 февруари 2023 в 21:07 2517 0

Волейбол

Снимка Официален сайт на ВК ЦСКА

Юлия Иванова

Треньорът на волейболния женски отбор на ЦСКА Юлия Иванова изрази задоволството си от успеха над Марица с 3:2 гейма. "Червените" победиха шампионките от Пловдив в страхотна битка в зала "Васил Симов", като прекъснаха серията на съперника от 145 последователни победи в родното първенство.

На фона на резултата обаче, Иванова призова момичетата да останат здраво стъпили на земята и да продължат с позитивната си работа в залата.

"Реално вторият в класирането победи първия като домакин. Нещо, което се случва често на много други места. Важното в случая беше, че психологическата бариера беше пречупена, след толкова много години. Но е само мач от първенството и всичко ще се случва в плейофите.

Важните мачове тепърва предстоят. Надявам се, че този успех ще помогне на момичетата да повярват, че съперникът не е непобедим. Те ни биха два пъти – веднъж за купа и един път за първенство, така че все още не сме направили кой знае какво. Разбира се, доволни сме, но целта ни е да стигнем до финал, да се срещнем там и да проведем истинска битка", коментира Иванова пред клубния сайт.

Тя допълни, че се вижда израстване в играта на момичетата.

"Виждам вече отборна игра, развитие във всяко едно момиче и напредък във всеки елемент. Въпросът е да го показват във важните мачове. Сега имаше заряд и е хубаво, че успяха. Важните мачове обаче са в плейофите.

Дано проявим характер и да покажем още по-добра игра. Важно е да си повярват, да играят по-смело и да са здрави, за да покажем възможностите си. Марица не е непреодолим отбор и това вече момичетата го знаят", каза още Юлия Иванова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови