България стартира със загуба във волейболната Лига на нациите

OFFNews 08 юни 2022 в 07:45 3555 0

Снимка FIVB

Мъжкият национален отбор на България по волейбол стартира със загуба в Лигата на нациите. Тимът отстъпи на Сърбия с 1:3 (25:19, 19:25, 22:25, 20:25 ) в първия си мач от група 2 в Отава (Канада).

Селекционерът Николай Желязков започна със следния стартов състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов (Светослав Иванов, Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Николай Колев).

България отбеляза страхотно начало в мача и геймът бе спечелен убедително с 25:19.

Във втория гейм ролите се размениха. „Плавите“ намериха себе си и се разиграха, докато в българския тим бе отбелязан спад, започнаха и непредизвикани грешки. Сценарият се повтори, но с обратен знак.

Третият гейм бе ключов в мача и имаше равностойност и борба за всяка точка. В средата „лъвовете“ имаха предимство от две точки - 17:15, но не съумяха да го запазят. Противниковият сервис доведе до пробив, бе направен обрат и сърбите поведоха с 21:19. Българите се доближиха на точка - 21:22, но за повече нямаше сили. Сърбия не допусна изненада и взе гейма, като поведе с 2:1.

Диктовката на съперника продължи, като в четвъртия гейм преднината бе сериозна при 19:13. Българските волейболисти отново се активизираха и показаха желание за борба докрай и с пет поредни точки скъсиха дистанцията само до 20:22, но Сърбия все пак не допусна обрат и спечели гейма, като се поздрави с крайното 3:1.

С най-голям актив за България бе Радослав Парапунов с 14 точки. Александър Николов завърши с 13 точки. Светослав Гоцев добави 12 точки.

За Сърбия с 19 точки се отличи Миран Куюнджич.

Във втория си мач от Лигата на нациите българският отбор се изправя срещу Германия. Двубоят е на 10 юни от 23:30 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови