Трагедия засегна световното по плувни спортове

OFFNews 27 юли 2019 в 10:56 4238 0

Снимка АП

Трагедия засегна световното първенство по плувни спортове в Куанджу, Република Корея.

При инцидент в нощен клуб, намиращ се в близост до местата за настаняване на спортистите, са загинали двама души, а други 16 са получили наранявания.

Инцидентът е станал при срутване на вътрешен балкон в заведението и е отломките са притиснали посетителите. Сред тях е имало много участници на световното.

Засега се съобщава, че пострадалите атлети са осем, като сред тяха има трима представители на САЩ, двама - от Нова Зеландия и по един от Холандия, Италия и Бразилия. Някои имат натъртвания, а други разкъсни рани по ръцете и стъпалата.

Съобщава се също, че пострадалите американци са състезатели от отборите по водна топка за мъже и жени. Те са били в заведението да отпразнуват победата на САЩ при дамите по-рано през деня.

"Това е страхотна трагедия. Мислите ни са с жертвите и техните семейства", коментира шефът на американската федерация по този спорт Кристофър Рамзи.

Повечето от атлетите са с леки наранявания и вече са се прибрали в хотелите си. Един е останал в болница, тъй като има разкъсвания на долните крайници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!