Антъни Иванов избра университета в Алабама

OFFNews 16 ноември 2017 в 11:47 4900 0

Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и следва в Университета Оубърн, в американския щат Алабама. Иванов пътува до САЩ, за да разговаря с треньорския екип и да види базата.

През декември бронзовият медалист от световното за младежи и осми при мъжете на 200 м бътерфлай ще подпише и договор с "тигрите" от Оубърн. Той ще учи бизнес, а после и спортен мениджмънт, информира BGswim.com.

Подсигурена му е пълна стипендия. Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) имаше предложения от няколко американски университета, включително и от Бръшляновата лига – Харвард и Станфорд.

До последно Иванов се колебаеше между вузовете на Северна Каролина и Флорида, а на световното първенство в Будапеща пък го посетиха емисари на Питсбърг.

Старши треньор на тима в Оубърн е Брет Хоук е, а другият помощник е Тейлър Макгил. На последните олимпийски игри в Рио през 2016 г. университетът имаше единадесет плувци от различни нации.

Антъни Иванов, който се прибира днес от САЩ, пропуска турнира “Спринт”в Пловдив този уикенд. Ще участва на държавния шампионат и през декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!