Quantcast

Велинградският хотел излъгал, че е СПА - наказват го

OFFNews Последна промяна на 01 април 2018 в 19:22 9407 2

Проверка в хотела във Велинград, от който туристи избягаха ужасени посред нощ, показа, че той няма сертификат за СПА центъра си, заради което ще бъде санкциониран с наказателно постановление.

Инспекцията бе извършена от експерти на Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите.

Тя бе провокирана от репортажи и видео кадри, заснети от гости на хотела, показващи отскубнати кабели. Те напуснаха заради "мизерия" и неадекватно обслужване.

В стаите на 4-звездния хотел "СПА ХОТЕЛ СЕЛЕКТ" обаче не са установени драстични нарушения, пишат в прессъобщение от Министерството на туризма.

Инспекцията показа още, че на рецепцията няма обособено място за хора с увреждания, каквото се изисква за 4-звезден хотел. В проверените стаи липсвали някои от нужните консумативи, но не са установени повреди на контакти, каквито оплаквания имаше от туристи, се казва в съобщението.

Не са установени маломерни стаи.

За по-леките пропуски - извън липсата на сертификат за СПА - мениджмънтът на хотела ще получи предписания и ще трябва да ги отстрани по най-бързия начин. Експертите ще направят контролна проверка на хотела в рамките на 2 седмици, за да се уверят, че условията, предлагани на клиентите, отговарят на изискванията за 4 звезди.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22092

1

Стефан

01.04 2018 в 20:29

А от къде взехте снимката?:))
Дълго съм работил в гинекологична клиника, и донякъде съм учуден от връзката с турски хотел.
Простете разбира се, за аналогията:) Просто ми е трудно да го разгранича от измъкването на спирала.
Добре де, под колпоскопа, за студентите:))