Удължават се концесиите на шест плажа с година

OFFNews 09 декември 2020 в 16:44 1690 0

Правителството прие с една година да се удължи срокът на договора за концесия на шест плажа. 

Концесиите се удължават за плажовете: "СБА", община Каварна; "Албена", община Балчик; "Слънчев ден", община Варна; "Св. Влас - болницата", община Несебър; "Крайморие" и "Росенец - север", община Бургас. 

От Министерски съвет уточняват, че "с предложението се предоставя възможност на концесионерите за допълнителен срок за предоставяне на услуги на морския плаж, за да се преодолеят ограниченията на въведените поради пандемията мерки и настъпилата безпрецедентна икономическа обстановка в национален и световен мащаб". 

Удължаването на срока на концесията се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г., като плажните принадлежности - чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от заявените от него. 

Наемателят трябва да е заплатил и концесионното си възнаграждение за 2020 г. и да отговаря на изискванията на чл. 7 от Методика за определяне размера на намалението на дължимото концесионно възнаграждение и наемна цена за 2020 г., съответстващо на намалението на цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2020 г. и за удължаване на срока на концесията и на наема.

За удължените срокове на концесиите, концесионерите дължат заплащане на възнаграждения или плащания при условия и в срокове, съгласно договорите си за концесия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови