Проверяват всички обществени поръчки в туризма и концесиите на плажове

OFFNews 20 май 2021 в 11:51 1397 0

Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 - 12 май 2021 година. Подложени на мониторинг са и всички концесионни договори и ако се открият нарушения, те ще бъдат обсъдени, обяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

До края на месеца ще започнат преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси.

Предоговарянето на концесионните договори трябва да стане до началото на юни, когато започва летният сезон, каза Стела Балтова.

„Аз очаквам не повече от 100 процента ръст спрямо 2020 година и не повече от 50 процента спад спрямо 2019 година“, прогнозира тя броя на туристите това лято.

Министерството на туризма обсъжда и подготвя нови мерки, свързани с пандемията, които ще надградят вече съществуващите.

Балтова посочи, че мисията на Министерството на туризма в този служебен кабинет е да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор в България в условията на извънредна епидемична обстановка и да изведе туризма като приоритет на служебното правителство.

На среща с туристическия бизнес Министерството на туризма обсъжда и неотложните мерки и действия за устойчивото и спокойно протичане на летния сезон, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови