Плажовете Аспарухово и Хижа Черноморец-юг с нови концесионери

OFFNews 17 февруари 2021 в 15:27 3487 0

Определени са нови концесионери на морските плажове "Аспарухово" и "Хижа Черноморец-юг", област Варна, съобщиха от "Дондуков" 1.

Концесионерът "Ди Ен Трейд" ЕООД ще поеме грижата за плажа "Аспарухово" за срок от 20 години. 

Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 85 588,89 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 1,60 на сто. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 537 134 лв. с ДДС. 

През юни миналата година същият концесионер пое грижата и за плажа "Бутамята" в община Царево, област Бургас.

"Ди Ен Трейд" е регистрирана в София през септември 2016 година, а след проверка OFFNews установи, че неин собственик е Даниел Ваньов Несторов. Той е играещ помощник-треньор на националния отбор по футзал. 39-годишният бизнесмен е състезател на ФК "Варна Сити".

Концесионерът "Орхи" ЕООД ще се грижи за част от морски плаж "Хижа Черноморец-юг" за 15 години.

Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 12 564,24 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,70 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията са в размер на 90 499,20 лв. с ДДС.

"Орхи" ЕООД е регистрирана в София през 2005 г. Собственик е Орхан Уланов. Другите фирми, на които Уланов е управител и едноличен собственик, са свързани и с букмейкърска дейност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !