Марешки: Като си млад - на Слънчев бряг, като пораснеш и имаш деца - на Албена

OFFNews 17 август 2017 в 12:13 44069 3

Снимка БНТ

Лидерът на партия Воля Веселин Марешки, който е и концесионер на плажа Кабакум във Варна, коментира проверките по морето това лято. Той е категоричен - Слънчев бряг се е обособил като място за купонясване и трябва да си остане такова, а който иска да спи спокойно, трябва да иде на Албена или Златни пясъци.

"Курорти, които са обявени за шумни по света и за хора, които искат да купонясват, няма как да искаме да бъдат място за семейства с малки деца. Те ще отидат на Албена и на други места за семейства. Всеки трябва да има право на избор.

Когато обявиш един курорт за шумен, за денонощен купон, според мен трябва там да се спазват други правила. Тези млади хора, които са дошли сега в Слънчев бряг и които сигурно ще изгоним от България като дестинация за парти туризъм, те ако сега са доволни, ще се върнат. След това като пораснат, ще отидат на Албена, на Златни пясъци, на други курорти по Южното Черноморие, които са по-тихи", беше обяснението на Марешки за случващото се по дискотеките и акциите на Валери Симеонов по морето. 

Веселин Марешки обясни, че по цял свят има такива курорти и знае, че в курортите, където партита вървят до зори, това не притеснява държавите, а дори ги рекламират. Той бе категоричен: "Слънчев бряг трябва да си остане такова място за забавление и там всички чужденци и българи искат да купонясват, а не да спят спокойно. Трябва да има едно такова място и то се е обособило от само себе си - в Слънчев бряг. 

За другите проверки по морето - на плажовете, Марешки коментира, че в България е по-лесно да си нарушител, отколкото да работиш по правилата. "7 години сме на Кабакум и нямаме никакво нарушение, спазваме всички правила. Но в тази държава се поощряват нарушителите, тъй като си плащат", каза още той.

Веселин Марешки коментира и политическите теми - КТБ и Антокорупционния закон. 

За Цветан Василев той смята, че за да се стигне до искане на закрила от САЩ по Закона Магнитски, адвокатите му имат данни за огромна корупция по най-високите етажи на властта. "Тук въпросът не е дали на Цацаров ще му бъде отказан достъп до Щатите или ще го спрат в някоя страна. Въпросът е, че моралното зашлевяване ще бъде огромно и може да направи революция в прокурорския и политически живот", каза Марешки. 

За Антикорупционния закон лидерът на партия Воля смята, че най-лошото е, че той се предлага от две партии - ГЕРБ и БСП, които са управлявали последните години. Марешки е категоричен, че ако трябва да избира между президента и Народното събрание дали да избират председател и членове на Антикорупционния орган, той избира - президентът. "Аз по принцип винаги съм за мажоритарността, тъй като колективната безотговорност в Народното събрание и Общинските съвети пречи на развитието на България. По-добре в случая да е президентът, поне да е ясно кой носи отговорността", обясни Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9005

3

9060

19.08 2017 в 18:11

Трябва да си доста прост, за да не разбереш, че е прав. Слънчакът е кенеф, никой нормален човек няма да отиде, ако нямаше парти.

14355

1

neverland

18.08 2017 в 16:33

....Отиваме на копооооон, на копон до сутринтаааа....
Из творчеството на Джорджано :)