Дадоха на концесия два плажа, чадър и шезлонг по 6-7 лв.

OFFNews Последна промяна на 21 август 2019 в 12:35 5336 1

Правителството определи концесионерите на морските плажове „Къмпинг Черноморец“ в община Созопол и „Поморие – изток“ в община Поморие, след проведени конкурси. 

Концесионерът „МРГ БИЛД“ ЕООД ще инвестира 571 950 лв. за подобряване на достъпа до "Къмпинг Черноморец". За целия срок на договора за концесия цената за 1 бр. чадър е бъде в размер до 6 лв. с ДДС, а цената за шезлонг - в размер до 6 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 21,50 на сто. 

Инвестициите, които концесионерът „АУТО ФАКТОР“ ЕООД ще направи, за да подобри облика на морския плаж „Поморие-изток“, са в размер на 583 776 лв. За срока на концесията 1 бр. чадър ще бъде на цена 7 лв. с ДДС, а цената за шезлонг ще е в размер на 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане 8 на сто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови