Чадърите на Слънчев бряг поевтинели с 2 лева

OFFNews 03 юни 2017 в 18:50 11192 0

Чадърите на Слънчев бряг поевтинели с 2 лева

Таксите за плажни принадлежности на плажа Слънчев бряг - Север са поевтинели с 2 лева. Това стана ясно, след като министърът на туризма Николина Ангелкова обиколи през уикенда едни от най-посещаваните курорти на Черноморието ни - Слънчев бряг и Несебър. 

През този летен сезон цените на плажните принадлежности на „Слънчев бряг-север” са с 2.00 лв. по-ниски - 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг, се посочва в прессъобщение на министерството.

От плажа са премахнати "бетонови фундаменти", които пречели на туристите. От плажа в Несебър - юг пък бил премахнат корабът "Капитан Кук", който също пречил на плажуващите, става ясно от съобщението. 

В него подробно се описва как се е стигнало до даването на концесия на плажа: 

Търгът за отдаване под наем на морски плаж „Несебър-юг” бе проведен през месец януари т.г. Конкурсът е спечелен от „Ауто Фактор“ ЕООД. Фирмата ще заплаща 432 000 лв. с включен ДДС годишен наем на държавата. Размерът на годишното концесионно плащане по прекратената концесия за морския плаж към 2016 г. е било 224 990,50 лв. с ДДС. Предложената единична цена за плажните принадлежности е 8 лв. за 1 бр. чадър и 8 лв. за 1 бр. шезлонг.

Ангелкова коментирала, че новият наемател изпълнява стриктно договорните условия.

Проверките на мобилните групи на Министерството на туризма ще продължат цяло лято – по график и по сигнал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови