Ангелкова: България вече присъства физически на туристическия пазар в Япония

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2016 в 11:11 25201 3

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в откриването на информационния туристически център на България в Токио. Това става по силата на подписано споразумение между Министерството на туризма и Бизнес Асоциация Япония и Югоизточна Европа (БАЯЮИЕ).

Всички разноски за туристическия център са поети от БАЯЮИЕ, а Министерството на туризма поема ангажимент да предоставя актуални рекламни материали, които да бъдат разпространявани в японската столица.

„Много важно е, че България вече присъства физически на туристическия пазар в Япония и всички жители и гости на Токио ще могат да получават актуална информация на място за възможностите за туризъм в страната ни“, каза министър Ангелкова, щитирана от пресцентъра си.

Тя подчертала, че България е известна сред азиатските туристи с розовото си масло и киселото мляко, но у нас те можели да открият много други атрактивни форми на туризъм.

Япония е в топ 50 на пазарити за българския туризъм и заема 41 позиция за периода януари-август 2016 г. с над 9000 туристи, което е с 16.5 % увеличение спрямо същия период на 2015 г.

Според националната статистика, през 2015 г. страната ни е посетена от общо 12 362 японски граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6569

3

Black Hex

20.10 2016 в 12:16

Авиокомпаниите имат специална програма за хуманитарно превозване на животни.

6569

1

Black Hex

20.10 2016 в 11:22

Тая се разходи до Токио. Туриха и два плаката зад нея и взе да се говори за себе си като за България.
Представям си лилето павлова ако вземе, че отиде по покана в Австралия... как седи по средата на пустинята и реже лента на магистрала... Направо ме е страх да си помисля какво ще каже.
Абе нея де я скриха? Да не е вече бременна?