Вавринка: Григор е изключителен играч и добър приятел, сигурен съм, че догодина ще се върне в София

OFFNews 04 февруари 2018 в 15:14 14268 1

Щастлив съм да дойда за първи път в България и София. Чувал съм много хубави неща за турнира. Чувствам се по-добре, така че реших, че може би е добър вариант да започна малко по-рано с турнирите, сподели носителят на три титли от Големия шлем Станислас Вавринка пред Нова тв преди началото на участието му в турнира по тенис DIEMA XTRA Sofia Open (4-11 февруари), който е от категорията ATP 250.

Швейцарецът замени в последния момент Григор Димитров, който се оттегли заради болки в рамото.

"От първия ден след прибирането ми от Австралия работя наистина здраво за физическата си форма и по отношение на тениса си. Чувствам се все по-добре и се връщам към най-доброто си ниво. Щастлив съм, че вървя напред и се връщам обратно в Тура", каза още Вавринка.

В Австралия знаех, че не съм наистина готов да играя на добро ниво и физически съм твърде далеч от това, което искам да бъда. Но беше важно да тествам коляното, да видя как реагира, а също и психически да се пренастроя към завръщане в Тура, допълни той.

Вавринка определи първата ракета Григор Димитров като "изключителен играч" и "добър приятел". "Тренираме често заедно, от време на време играем двойки. Наистина бях щастлив за него, особено когато спечели няколко титли, като тази в Синсинати и финалите в Лондон. Той е голям шампион и се надявам, че ще продължи да се развива".

Сигурно той е много тъжен, че няма възможност да играе и да защитава титлата си в София. Сигурен съм обаче, че догодина ще се върне, увери Вавринка.

Бившият №3 в света посочи и целите си: "да си върна топ нивото, както физически, така и по отношение на тениса, който играя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!