Вавринка дойде в София, видя, но не обеща да победи

OFFNews 07 февруари 2018 в 18:06 12760 0

Снимка lap.bg

Носителят на три титли от турнири от Големия шлем Стан Вавринка пристигна в София за участието си в турнира Sofia Open. Вавринка получи “уайлд кард” след оттеглянето на миналогодишния шампион Григор Димитров.

По негово желание той разгледа София и позира за фотосесия пред катедралата "Александър Невски". След това швейцарецът даде пресконференция в "Арена Армеец" и логично акцентът във въпросите към него беше свързан с Григор Димитров и впечатленията му от България.

“Щастлив съм да бъда тук, в България. Сега се чувствам доста по-добре, отколкото в Австралия. Коляното ми е по-добре. Зная, че не съм в топформа, защото за да я достигна, са нужни време и мачове. Винаги искам да печеля, но в момента нямам големи очаквания към себе си, ако спечеля повече мачове, това ще е бонус”, сподели Вавринка.

“Григор винаги е бил много приятен играч за гледане, невероятно атлетичен на корта. Със сегашния си треньор Дани Валверду вършат отлична работа заедно. Тренирали сме заедно с него, играли сме на двойки и се радвах много за него, когато спечели “Мастърс”-а в Синсинати и Финалния турнир в Лондон.

Той заслужава тези успехи, защото зная колко сериозно се труди... Срещу Григор се играе трудно, побеждавал ме е неведнъж, но извън корта е добър приятел”, каза още 32-годишният швейцарец.

Междувременно Александър Донски и Александър Лазов отпаднаха в първия кръг на двойки на турнира в София, с което българското участие в надпреварата приключи. Участващите с "уайлд кард" Донски и Лазов загубиха от Джейми Серетани (САЩ) и Сандер Жил (Белгия) с 3:6, 4:6 след малко повече от час игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови