Томова отпадна в Хобарт

OFFNews 11 януари 2024 в 08:47 1117 0

Виктория Томова

Снимка Getty Images

Силите на Вики стигнаха за 1/4-финал

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова стигна до четвъртфинала на турнира в Хобарт (Австралия), където тя обаче отстъпи на Ема Наваро (САЩ) с 6:4, 3:6, 2:6. Срещата продължи два часа без три минути, като българката допусна повече грешки и това й струваше отпадането.

Томова спечели първия сет в мача, след като направи един пробив повече. До 3:3 двете взеха по едва едно свое подаване, след което българката нанесе своя удар при 4:3 и затвърди преднината си за 5:3. При разменени сервиси Виктория Томова взе своя на нула и убедително поведе.

Втората част започна много лошо за влязлата в основната схема като лъки-лузър българка, която изостана бързо-бързо с 0:4. След това успя да направи пробив, но поредица от грешки позволи на американката да си върне преднината за 5:1 и в крайна сметка да спечели с 6:3.

В третата част сценарият беше много сходен и умората вече започна да си казва думата при Томова. Тя пак изостана с 0:4 в началото, намали до 2:5, но задачата беше много, много трудна и тя приключи участието си.

Българката си тръгва от турнира в Хобарт с 54 точки за Световната ранглиста на WTA и 6608 долара от наградния фонд.

Намиращата се на 31-о място в ранглистата Ема Наваро ще срещне на полуфинал победителката от мача Юе Юан (Китай) – Юлия Путинцева (Казахстан).

В друга среща от тази сутрин номер 1 в подреждането Елизе Мертенс (Белгия) направи нова крачка към титлата след успех над Аранча Рус (Нидерландия) със 7:5, 6:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!