Стефанос Циципас: Характерите ни с Медведев не си съвпадат

OFFNews 14 ноември 2019 в 11:30 2057 0

Една от най-актуалните млади звезди в световния тенис Стефанос Циципас остана изключително доволен след първата си победа срещу Даниил Медведев.

Гръкът се наложи с категоричното 6:3, 6:2. 21-годишният талант приключи срещата с 8 аса на сметката си, като загуби едва 5 точки след вкаран първи сервис (31 от 36), по пътя към 52-ата си победа от началото на сезона.

Преди победата Циципас имаше пет загуби от пет мача срещу руснака, а освен това между двамата имаше вражда. Наскоро Цици определи играта на своя опонент като изключително скучна.

"Тогава бях афектиран и ядосан. Казах тези неща, тъй като се бях разочаровал. Истината е, че аз уважавам Даниил за кариерата му до момента.

Той наистина е положил усилия, за да стигне до тук. Игра в няколко поредни финала, спечели сериозни трофеи, игра и финал в турнир от "Шлема".

Очевидно е, че характерите ни не си съвпадат. Това е нормално при някои хора. Не го мразя, но да кажем, че не бих вечерял с него. Гледам от много време финалите.

Исках да бъда много силно на този турнир и ето, че съм тук. Победих в дебютния ми мач и няма как да бъда по-щастлив. Този турнир е уникална наслада за един тенисист", каза Циципас.

Място във финалната четворка си осигури и Доминик Тийм, който в първите си два мача в своята група успя да пречупи Роджър Федерер и Новак Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови