Sofia Open ще е от 7-и до 14 ноември, точно преди финалите в Лондон

OFFNews 17 август 2020 в 16:55 2756 0

Sofia Open ще се проведе от 7-и до 14 ноември, съобщиха организаторите днес, след като през уикенда стана ясно, че турнирът по тенис от категорията ATP 250 е сред малкото включени в календара на ATP до края на календарната година и ще бъде през ноември.

Той отново ще е в зала "Арена Армеец" в столицата. Квалификациите ще са на 7 ноември (събота), а мачовете от основната схема започват от 8 ноември (неделя). Финалът ще е на 14 ноември.

Турнирът ще се проведе точно преди финалите в Лондон. Заключителният турнир за сезона Nitto ATP Finals в Лондон започва на 15 ноември, а Sofia Open 2020 може да се превърне и в битка до последно за класиране на финалите на световния тур. Съкратеният сезон е и предпоставка за оспорвана надпревара за класиране за Лондон, в зависимост от резултатите на тенисистите през останалата част от календара на ATP.

Трима от участниците в Sofia Open 2019 - шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас и Матео Беретини, бяха част от миналогодишната битка на осемте най-добри в Лондон, впоследствие спечелена от Циципас. През 2017 г. шампионът на Sofia Open Григор Димитров триумфира и с титлата на финалния турнир на АТП, а финалът в Лондон бе повторение на финала в София: Димитров – Гофен.

След прекъсването на сезон 2020 заради пандемията от коронавирус ръководството на Sofia Open проведе редица разговори с ATP Tour, за да се намери не просто начин, но и подходяща дата за провеждането на Sofia Open 2020 в името на феновете на тениса в България, които демонстрират голям интерес и през годините създават изключителна атмосфера в "Арена Армеец", наслаждавайки се на живо на звезди на световния тенис.

Според актуализирания календар на АТР до края на редовния сезон са планирани турнирите от Големият шлем US Open и Roland-Garros, мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, ATP 500 турнирите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATP 250 турнирите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел, а сезонът ще завърши с Nitto ATP Finals в Лондон. Това е 50-ото издание на финалите в Лондон. Тази година ще е и последна в Лондон, преди финалите да се преместят в Торино - Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!