Симона Халеп се отказа от участие на турнира в Сингапур

OFFNews 18 октомври 2018 в 15:02 1902 0

Световната номер 1 в женския тенис Симона Халеп отказа участие турнира на WTA в Сингапур, който започва в неделя, заради здравословни проблеми.

Румънката ще бъде заменена за надпреварата на осемте най-добри през сезона от Кики Бертенс, която ще стане първата холандка в последното за сезона състезание след Бренда Шулц-МакКарти през 1997 година.

Днес тя излезе с изявление, потвърждаващо отказването ѝ от BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global:

"Решението със сигурност бе трудно. Никога не е приятно да се откажеш от голям турнир. Всъщност това се случва за пръв път в живота ми. Беше трудно, но това е правилното решение за здравето ми.

Дарън държеше на 100% да се откажа, тъй като е притеснен относно травмата ми, винаги е по-добре да поставям здравето си на първо място. Това винаги е било неговият основен приоритет, още откакто започнахме съвмсетна работа.

Когато чух, че е съгласен да не участвам, за мен бе по-лесно да взема решение. Гърбът ми не е в добро състояние. Не съм тренирала от четири седмици. Не съм готова да се състезавам на това ниво. Към този момент не е лесно да изляза на корта и да се състезавам", обяви Халеп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови