Силите на Григор Димитров не стигнаха за финал в Индиън Уелс

OFFNews 17 октомври 2021 в 02:01 3010 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да стигне до финала на турнира от сериите ATP 1000 в Индиън Уелс. Българинът отстъпи в полуфинален сблъсък пред британеца Камерън Нори с 2:6, 4:6 и напусна надпреварата.

Димитров допусна 28 непредизвикани грешки, а и силите му сякаш бяха изчерпани след двата поредни тежки обрата в предишните кръгове.

В тях той надви шампиона от US Open Даниил Медведев и шампиона от "Мастърс"-а в Маями Хуберт Хуркач, но срещу Нори беше принуден да развее бялото знаме.

От своя страна, Нори беше почти безгрешен, като за първи път ще играе на финал на турнир от сериите „Мастърс“. През тази година той е шампион от Лос Кабос, но има още четири финала, които не успя да спечели, най-последният от които в Сан Диего срещу Каспер Рууд. Така 26-годишният британец вече е само на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино.

С достигането до полуфинала Григор спечели 350 точки и от новата седмица ще бъде под №21 в световната ранглиста, ако Нори спечели титлата. Ако ли пък някой измежду Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили триумфира, то Григор ще бъде 22-ри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!