Шампионът Новак Джокович е играл на Australian Open с 3-сантиметрово разкъсване на подколянното сухожилие

OFFNews 01 февруари 2023 в 12:55 7600 1

Момент от мача на контузения Джокович срещу Григор Димитров в Австралия.

Снимка Getty Images

Момент от мача на контузения Джокович срещу Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия.

Шампионът на тазгодишния Australian Open Новак Джокович е играл с трисантиметрово разкъсване на подколянното сухожилие, съобщи директорът на турнира от Големия шлем Крейг Тайли.

Сръбският тенисист спечели 10-а рекордна титла в Мелбърн и се изравни с Рафаел Надал по общ брой трофеи от Шлема - 22. Трети е Роджър Федерер, който миналата година прекрати кариерата си с 20 титли от Шлема.

Джокович - който се завърна като №1 в световната ранглиста след Откритото първенство на Австралия - получил травмата по време подгряващия турнир в Аделаида.

Болката му личеше най-силно в мача му от третия кръг срещу Григор Димитров, който сърбинът спечели в три сета и който по думите на хора от щаба му е бил най-трудният в турнира.

Фантастичната му игра обаче провокира съмнения дали твърденията за наличие на травма са истински.

"Този човек, когото видях, имаше трисантиметрово разкъсване в подколянното сухожилие", каза Тили пред SEN Sportsday. "Абсолютно (видях сканирането), лекарите ще ви кажат истината. Имаше много спекулации за това дали е вярно или не, трудно е да се повярва, че те могат да направят това, което правят с такива наранявания. Той е забележителен, за да се справи с това изключително професионално", каза Тайли.

Треньорът на Джокович Горан Иванишевич заяви след финала, че световният номер едно е играл с контузия, която би отказала 97% от играчите. Джокович обаче беше свръхмотивиран да спечели, след като миналата година Австралия го държа в затворнически условия и го депортира, без да го допусне до турнира, защото не е ваксиниран срещу COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови